video thumb

پلتفرم ریون کوین (Ravencoin) آینده یک جهان دموکراتیک تر برای استخراج رمزارز

دلیل این انحصار در امر استخراج، تولید پردازنده های سفارشی (ASIC)  است که مخصوص استخراج طراحی شده اند و از اینرو، GPU  و CPU  توان رقابت با این پردازنده های مخصوص را ندارند. یک راهکار برای جلوگیری از این امر، تغییرات در الگوریتم هش است به نحوی که کسی قادر به طراحی یک ASIC  مخصوص برای استخراج نباشد. پلتفرم ریون کوین (Ravencoin)، با تغییرات در الگوریتم هش، راهکار ابتکاری برای حل مسئله ASIC ها ارائه می دهد تا امر استخراج توسط کاربران عادی شبکه همچنان میسر باقی بماند. معرفی و استخراج

یکی از نکات قابل توجه این رمزارز این است که بنیانگذاران آن نه تنها ICO برای آن برگزار نکرده اند؛ بلکه هیچ گونه پری-ماینی (PreMine) برای آن انجام نداده اند و این فرصت برابر را به تمام دوستداران رمزارز ها داده اند تا از همین ابتدا بتوانند در استخراج و دریافت آن مشارکت کنند. در شرایطی که اکثر تیم ها و پروژه ها با برگزاری ICO بدنبال جذب سرمایه هستند، عملکرد تیم ریون کوین نشان از اعتقاد و باور آنها به ایدئولوژی اولیه بلاکچین دارد، غیرمتمرکز بودن و توزیع عادلانه.

ravencoin introduction 390x147 Ravencoin آینده یک جهان دموکراتیک تر برای استخراج رمزارز
Source: Ravencoin

 

مقرون به صرفه بودن Ravencoin نسبت به بیت کوین

پاتریک بایرن (Patrick Byrne)، مدیرعامل  فروشگاه آنلاین اوراستورک است که ریون کوین را نسبت به بیت کوین هزار برابر در مصرف انرژی، بهینه تر می داند. وی در مصاحبه ای با businessinsider  درباره ریون کوین می گوید:

«هر کسی می تواند این نرم افزار را دانلود کند و کسی به خاطر داشتن یک فارم بزرگ استخراج امتیازی بر دیگران ندارد. ریون کوین همان بیتکوین است با این تفاوت که انرژی بسیار کمتری را برای تامین امنیت شبکه مصرف میکند.»

اما ابتکار ریون کوین برای بازگرداندن ماهیت دموکراتیک و مردمی به جهان رمزارزها چیست؟ برای پاسخ به این سئوال ابتدا باید اشاره خلاصه واری به الگوریتم های هش موجود داشته باشیم.

اولین هش برای رمزارزها SHA256  بود که برای بیت کوین مورد استفاده قرار گرفت. سپس چاری لی، بنیانگذار لایتکوین از الگوریتم هش Scrypt برای کوین خود استفاده کرد. در ادامه، الگوریتم هش Ethash  برای اتریوم، X11  برای دش (Dash) و X13 ، x15  و x17 معرفی شدند.

چرا تغییر الگوریتم؟

دلیل تغییر در الگوریتم هش، مقاومت در مقابل ASIC ها است تا برای این رمزارز ها قابل استفاده نباشد. اگرچه Scrypt برای لایتکوین و Equihash به قصد مقاومت در مقابل استخراج با ASIC  توسعه یافته اند، اما راهکار آنها قطعی نیست و هم اکنون برخی از کارخانجات برای استخراج این رمزارزها، اقدام به تولید چیپ های ASIC  کرده اند به عنوان نمونه، کارخانه بیت‌مین (Bitmain) سال گذشته دستگاه های انت‌ماینر L3 را برای استخراج لایت کوین وارد بازار کرد.

الگوریتم هایی مانند X11  (برای دش)، از  چند الگوریتم متوالی استفاده می کنند تا بلکه بتوانند مانع استخراج با ASIC ها شوند. با این حال، نظم ثابت این مجموعه الگوریتم باعث می شود که بتوان برای آنها نیز ASIC  هایی را طراحی کرد همچنانکه کارخانه بیت مین دستگاه D3  را مخصوص این الگوریتم طراحی کرده است. الگوریتم های X13، X15 و X17 نیز مانند الگوریتم X11  از الگوریتم های متوالی استفاده می کنند و طراحان ASIC  تنها کافی است که این الگوریتم ها را در طراحی خود دخیل سازند.

رونمایی از الگوریتم X16R

Ravencoin، با معرفی الگوریتم X16R، با بر هم زدن نظم این توالی الگوریتم های هش، به صورت فنی، کار ساخت ASIC  برای این الگوریتم را بسیار دشوار می سازد. الگوریتم هش از همان الگوریتم های قابل ثابت شده در x15  به همراه SHA512 استفاده می کند با این تفاوت که نظم و توالی آن بنابر هش بلاک قبلی تغییر می کند.

این تغییر نظم، اگرچه امکان ساخت یک ASIC را غیرممکن نمی سازد، اما لازم است تا ASIC  با ورودی اضافی سازگار شود که البته این سازگاری با CPU  و GPU  راحت تر از ASIC است. همچنین تغییر نظم و توالی الگوریتم ها موجب می شود که نتوان ASIC های طراحی شده برای الگوریتم X11  را برای این الگوریتم جدید توسعه داد.

الگوریتم هش X16R، از شانزده الگوریتم زیر تشکیل شده است که نظم آن بستگی دارد که آخرین ۸ بایت (۱۶ کاراکتر آخر) از هش بلاک قبلی:

 

 

۰=blake

۱=bmw

۲=groestl

۳=jh

۴=keccak

۵=skein

۶=luffa

۷=cubehash

۸=shavite

۹=simd

A=echo

B=hamsi

C=fugue

D=shabal

E=whirlpool

F=sha512

به عنوان مثال، اگر هش بلاک قبلی به صورت زیر باشد:

۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۷e8a29f052ac2870045ae3970270f9۷da00919b8e86287

 بنابراین هشت بایت آخر عدد هگزا زیر خواهد بود:

x7da00919b8e862870

 هرکدام از این رقم ها تعیین می کنند که کدام الگوریتم در بلاک کنونی استفاده شوند:

cubehash -> shabal -> echo -> blake -> blake -> simd -> bmw -> simd -> hamsi ->

shavite -> whirlpool -> shavite -> luffa -> groestl -> shavite -> cubehash

برخی از این الگوریتم ها زمان بیشتری می گیرند. از این اختلاف زمان، حین استخراج هر بلاک، میانگین یکسانی حاصل می شود.

بروس فنتون (Bruce Fenton)، از بنیانگذاران و اعضای اصلی ریون کوین و از سازماندهنگان میزگرد ساتوشی و از اعضای هیات مدیره بنیاد بیت کوین

در حال حاضر، این رمزارز هنوز در لیست هیچ اکسچنجی قرار نگرفته است و انتظار میرود بزودی در اکسچنج

اگر قصد سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتالی را دارید می توانید برای خرید و فروش این ارزها به سایت ارزجو مراجعه کنید و هم چنین از پشتیبانی کارشناسان تیم ارزجو در این امر بهره ببرید.